zondag 29 januari 2012

Pestvogel (Bombycilla garrulus)

Vandaag naar de Tenellaplas in Oostvoorne geweest waar de Pestvogel is gespot en ik heb daar mooie plaatjes van kunnen maken.



De Pestvogel is een wintergast in Nederland die uit het noorden van Scandinavië en Siberië naar ons land komt om te overwinteren, hier leven ze vooral van bessen o.a. van de Lijsterbes, Meidoorn, Mispel en Maretak



Deze schitterend gekleurde vogel (formaat lijster) is niet erg schuw maar omdat hij vaak hoog in de bomen verblijft wel lastig te vinden, vooral tijdens het eten kan hij wel redelijk dichtbij komen als de bessen laag zitten.


Een mooi oranje masker met de opvallende zwarte band over de ogen en de zwarte keelvlek evenals de fel gele vleugel en staart strepen en de knal rode vlek op de vleugel maken deze vogel heel herkenbaar.



Neem daarbij nog de prachtige kuif en het kan niet missen, de Pestvogel is gewoon een schitterende verschijning.









1 opmerking:

  1. Hoi Arie,
    Wat gaaf dat je dit waanzinnig mooie vogeltje hebt weten te spotten. Wat een mooie kleuren en knap dat je hem zo lekker nieuwsgierig in beeld hebt gekregen. Bij sommige mis je alleen net wat scherpte (in de vergroting), maar waarschijnlijk was de afstand naar dit mooie vogeltje best behoorlijk. Toch prima resultaten hoor Arie!!

    Groetjes, Marco

    BeantwoordenVerwijderen